• Date: 15 Sep 2016
  • Author:
  • Category: Proiecte
  • Comments: 0

Dezvoltarea personala este un proces continuu foarte important, pe care fiecare dintre noi ar trebui sa il deruleze pentru el insusi, insa, din pacate, multi tineri nu au acces la informatiile si activitatile necesare. Fundatia pentru Ambulanta sustine dezvoltarea si educatia tinerilor, astfel, Antonia, o adolescenta prahoveanca a avut oportunitatea de a participa la o tabara de dezvoltare personala pentru tineri, organizata in vara acestui an.

Experienta a fost una memorabila pentru tanara adolescenta care isi aminteste cu nostalgie de zilele petrecute in grupul care a fost “ca o familie” dupa spusele ei,  cu care a petrecut o saptamana de neuitat.

Tinerii prezenti acolo au luat parte la diverse activitati menite sa ii formeze si sa ii pregateasca pentru drumul pe care urmeaza sa il aleaga in anii viitori, dar distractia si modul relaxant de a face toate aceste lucruri, au fost ingredientele principale.

Cuvintele Antoniei pot descrie cel mai bine modul in care a profitat la maxim de aceasta experienta, de aceea am atasat scrisoarea de multumire trimisa catre Fundatia pentru Ambulanta:

“Generaţia lui John în tabără” a însemnat pentru mine o adevărată şi nouă provocare pe care am acceptat-o cu braţele deschise, gândindu-mă la portiţele ce aveau să se deschidă pe parcursul celor 5 zile alocate desfăşurării taberei.

Desigur, cu toţii suntem de aceeaşi părere că tabara a fost ceva deosebit faţă de alte experienţe pe care le-am mai întâlnit. Datorită intervenţiei Fundaţiei pentru Ambulanţă, mi s-a oferit ocazia specială de a întâlni atât adolescenţi cât şi adulţi ce au lăsat în urmă şi în amintirea mea o memorabilă amprentă ce m-a determinat să aloc mai mult timp concentrării asupra propriilor gânduri, idei, sentimente şi impresii.

Nu am acumulat doar un simplu geamantan de informaţii, ci unul plin ochi cu amintiri alături de ceilalţi copii, alături de organizatori şi de traineri.

Că tot veni vorba de traineri, trebuie, fără semne de îndoială, să menţionez faptul că aceşti oameni incredibil de talentaţi şi de iubitori de ceea ce fac şi-au rezervat câteva ore din timpul lor preţios pentru a susţine în faţa a zece adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 si 17 ani, un curs cu scopul de a ne învăţa şi de a ne pregăti pentu ce ne va rezerva viitorul.

Am avut parte atât de joculeţe interactive şi amuzante, de pe urma cărora am învăţat să lucrăm în echipă şi să ne ajutăm reciproc, dar şi de discuţii serioase cu un impact emoţional puternic care ne-au făcut să ne descoperim vulnerabilităţile şi ne-am apropiat şi mai mult unii de ceilalţi, asemenea unei familii.

Dar tot ce e frumos, repede trece.

Nu mai am cuvinte să descriu cât de bine m-am simţit şi cât de multe am învăţat. Doresc să închei această scrisoare prin a le mulţumi minunaţilor oameni care m-au susţinut atât moral cât şi financiar pentru a ajunge să particip în cadrul primei tabere organizate de Generaţia lui John. Mulţumesc Toma Ana-Maria şi John Cristea!

Mulţumesc Diana, Vlad, Dieter, Ştefania, Ada, Marian, Emilian, Paolo, Mircea!

Mulţumesc, FUNDAŢIA PENTRU AMBULANŢĂ pentru sponsorizare şi pentru minunata şi deosebita oportunitate de a mă dezvolta personal şi de a-mi lărgi orizonturile.

13692836_1126556190738072_6617885748799263030_o

 

Comments are closed.